Хората, които не се опитват да изключат месото и животинските продукти

...
Хората, които не се опитват да изключат месото и животинските продукти
Коментари Харесай

Трябва ли да мием суровото месо преди готвене

Хората, които не се опитват да изключат месото и животинските артикули от менюто си, нормално не се свенят постоянно да похапват добре приготвени сочни стекове.
 Сода за самун - съставката, с която можем да създадем най-крехкото месо
Как да създадем месото най-крехко

С една съставна част, която всяко домакинство има

Вече сме обръщали внимание на това по какъв начин можем да ги създадем още по-вкусни и нежни и какви неточности не трябва да позволяваме при приготвянето им.

Сега обаче ще се фокусираме върху различен значим подробност от процеса по приготвянето на стек и сурово месо като цяло. Много постоянно сме виждали по какъв начин нашите родители или баби непроменяемо измиват месото преди да пристъпят към неговото овкусяване и подготвяне.
 Снимка 593673

Вероятно ние сами също го вършим, само че се оказва, че освен не е належащо, само че може да е нездравословно. От Better Homes & Gardens са се допитали до Мередит Каротърс, която е експерт по сигурност на храните към United States Department of Agriculture (USDA).

Според нея, тъкмо както е с пилешкото, пуешкото месо или което и да било сурово месо - не е належащо да го измиваме преди готвене. Всъщност измиването може единствено да усили риска от разпръскването на бактериите в месните сокове по други храни, принадлежности и повърхности в кухнята. А това може да докара до някои неприятни заболявания, причинени от храна.
 Снимка 662585

" Кръстосаното замърсяване е прехвърлянето на нездравословни бактерии от една храна към други храни, дъски за рязане и принадлежности и това се случва, когато с тях не се борави вярно ", споделя още Каротърс. Според специалиста, това най-често се случва при работа със сурово месо, птиче месо, яйца и даже морски блага.

" Така че дръжте тези храни и техните сокове надалеч от към този момент сготвени или подготвени за консумация храни и пресни артикули. " От Европейския парламент също поучават да разделяме суровото месо, яйцата и морските блага от подготвени за консумация храни.

От уеб страницата на  пък излиза наяве, че в днешно време месото се почиства по време на обработката му и не е належащо в допълнение измиване от наша страна.
 Сода за самун и оцет - по какъв начин да измиваме вярно плодовете и зеленчуците с тях
Сода за самун и оцет - по какъв начин да измиваме вярно плодовете и зеленчуците с тях

Ето какво би трябвало да знаем

Ако въпреки всичко сме уверени, че трябва да измием месото или стека преди подготвяне, то по-късно е хубаво да почистим добре мивката, дъските и близките повърхности. Като Мередит Каротърс даже съветва да използваме дезинфектант, с цел да сме сигурни, че няма да пренесем бактерии по други храни.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР